Članovi

Barbara Delać (1994, Kotor) autorka je dvije knjige poezije Tomorrowland (Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović: Festival mladih pesnika, 2018; Nova knjiga, 2019) i Gdje smo ovo, pričaj mi (OKF, 2020). Diplomirala je na studijama Moderne i savremene teorije umjetnosti. Dobitnica je nekoliko nagrada i rezidencija, među njima Berlin-Stipendium, koju dodjeljuje Akademija umjetnosti u Berlinu i Reading Balkans. Tokom rezidencije u Berlinu napisala je poemu Gdje smo ovo pričaj mi, koja je u Berlinu imala i svoje premijerno, performativno predstavljanje, u saradnji sa kantautorkom Sarom Renar. Poezija joj je prevođena na engleski, njemački, albanski, francuski, slovenački, poljski i grčki.

© privatna arhiva

2015

Jana Radičević (1997, Podgorica) autorka je dvije knjige poezije ako kažem može postati istina (Partizanska knjiga, 2019) i zona neutralnog pritiska (Partizanska knjiga, 2022), koja je prevedena na njemački jezik i objavljena u Austriji pod nazivom zone des neutralen druckes (Edition Thanhäuser, 2022). Studentkinja je na master studijama germanistike na Univerzitetu Vircburg u Njemačkoj. Najmlađa je dobitnica godišnje literarne stipendije Writer of the City of Graz za 2020/21 koju svake godine dodjeljuje grad Grac. Poezija joj je prevođena na njemački, engleski, francuski, italijanski, makedonski, albanski, ruski, slovenački i grčki.

© Dado Ljaljević

2015

Luka Boljević (1994, Podgorica) autor je knjige poezije Meso jezika (Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović: Festival mladih pesnika, 2020; OKF, 2022). Diplomirani je pravnik. Objavljivao je u brojnim zbornicima, antologijama i literarnim časopisima, među kojima u: Povelji, Beogradskom književnom časopisu, ARS-u i Vesni. Njegova poezija je uvrštena u izbor za prevod na njemački jezik na konkursu projekta Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca, projekta koji je podržala Njemačka akademska razmjena (DAAD), kao i u zborniku Nova BHCS poezija, izdavačke kuće Slavitude (Pariz, 2021), gdje je njegova pjesma prevedena na francuski jezik.

© privatna arhiva

2015

Nikola Ćorac (1991, Podgorica) autor je knjige poezije Niko nas nije upozorio (OKF, 2020). Student je na Odsjeku za crnogorski jezik i južnoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću, a kao student na razmjeni boravio je na univerzitetu u Gracu. Poezija mu je objavljena u brojnim zbornicima, antologijama i literarnim časopisima, među kojima u: Lichtungenu, ARS-u, Poeziji i Povelji. Jedan je od finalista 33. Festivala mladih pesnika u Zaječaru i 49. Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju, gdje je osvojio treću nagradu za poeziju. Poezija mu je prevođena je na njemački, francuski, engleski i grčki.

© Jana Radičević

2015

Nataša Gudelj (1997, Trebinje) autorka je knjige poezije Heterotopija (RVP, 2022). Studentkinja je master studija Digitalne ekonomije na Ekonomskom univerzitetu u Beču. Dobitnica je nekoliko nagrada, među njima: RVP 2021, Sremčevi dani – Bal u Elemiru 2021, Ulaznica 2019, i bila je finalistkinja više književnih konkursa, među kojima su: Festival mladih pjesnika u Zaječaru i Mladi Dis. Poezija joj je objavljena u brojnim zbornicima, antologijama i literarnim časopisima, među kojima su: Rukopisi (40, 41, 42, 43), ARS, Vesna, a može se čitati i u izboru PAF konkursa (2019). Poezija joj je prevođena na francuski i grčki.

© Stefan Vukićević

2015

Milena Radević (1998, Podgorica) diplomirala je Francuski jezik i književnost. Dobitnica je dvije treće nagrade na konkursu za mlade pjesnike na 50. i 51. Ratkovićevim večerima poezije. Jedna je od finalistkinja na konkursu za prvu zbirku poezije festivala Trgni se! Poezija Trećeg trga iz Beograda za 2022. godinu. Pjesme su joj objavljene u brojnim zbornicima, antologijama i literarnim časopisima, među njima ARS, Fragment, Libartes. Njena poezija je prevedena na: njemački jezik i objavljena u austrijskom časopisu Lichtungen, na francuski jezik i objavljena u zborniku Nova BHCS poezija izdavačke kuće Slavitude, na poljski jezik i objavljena na književnom portalu Babiniec Literacki.

© Aleksandar Jakšić

2015

Marko Stanojkovski (1998, Podgorica) diplomirao je Engleski jezik i književnost. Jedan je od finalista 47. Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju, a bio je u najužem izboru konkursa Treći trg 2018 za prvu knjigu. Poezija mu je objavljena je u zbornicima Foruma mladih pisaca, u zborniku Rukopisi 41 i književnim časopisima Script i ARS.

© Jana Radičević

2015

Milica Bošnjak (2001, Nikšić) studentkinja je Primijenjene fizioterapije u Igalu. Članica je hora Sv. Sava u Herceg Novom, volonterka pri organizaciji SPONA. Od 2020. godine članica je književne grupe Forum mladih pisaca. Poezija joj je objavljena u sedmom zborniku Foruma mladih pisaca.

© Jana Radičević

2020

Anđela Bulajić (1995, Cetinje) završila je studije pozorišne produkcije na Fakultetu savremenih umjetnosti u Beogradu. Jedna je od finalistkinja na konkursu za prvu zbirku poezije festivala Trgni se! Poezija Trećeg trga iz Beograda za 2022. godinu. Od 2020. godine je članica Foruma mladih pisaca. Pjesme su joj objavljene u šestom i sedmom zborniku Foruma mladih pisaca, u 72. broju časopisa KUŠ!, kao i u zborniku Rukopisi 44.

© privatna arhiva

2020

Stefanija Brčić (2001, Beograd) studentkinja je Medicinskog fakulteta u Podgorici. Finalistkinja je 28. poetskog konkursa Desanka Maksimović u Valjevu. Poezija joj je objavljivana u onlajn časopisu filozofskog fakulteta u Nišu, u knjizi Sto mladih talenata grada Beograda (2013), kao i na portalu bludni stih. Od 2022. godine članica je Foruma mladih pisaca.

© privatna arhiva

2022

Koordinatorka Foruma mladih pisaca u KIC-u

Valentina Knežević (1978, Podgorica) diplomirala je na Grupi za opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bila je novinarka u redakcijama za kulturu: dnevne novine Publika, Radija 98 i RTCG. Od 2012. urednica je informativno-edukativnog programa u JU KIC Budo Tomović u Podgorici, u okviru kojeg koordinira rad Foruma mladih pisaca i uređuje književni festival LiTeritorija.

© Dado Ljaljević